Yrityspalveluiden selvitys ja järjestäminen tulevaisuudessa 

My Lohja

09:28

Lohjan yrityspalveluita koskeva selvitys ja järjestämisen malli ovat ajankohtaisessa vaiheessa päätöksenteossa. Konserni- ja omaisuusjaosto on käsitellyt asiaa kokouksessaan 25.4 ja kaupunginhallitus 8.5. Valtuusto käsittelee asiaa kokouksessaan 24.5. Tarkastelussa on toiminta vuoden 2024 alusta eteenpäin.     

Kaupunki on tällä hetkellä monella tapaa uudessa tilanteessa. Vuoden 2023 alusta sote-palvelut siirtyivät hyvinvointialueelle. Budjetista poistui sote-palveluiden myötä iso osa menoista, mutta samalla myös verokertymä pieneni.  
 
Muuttuneessa tilanteessa elinvoiman rooli on aiempaa suurempi. Yritysten ja työpaikkojen merkitys on aiempaa tärkeämpi asukasmäärän kehityksen ja verotulojen näkökulmasta. Tarvitsemme kasvavia ja investoivia yrityksiä, jotka tuovat lisää työpaikkoja ja maksavat myös yhteisöveroa kaupungille. Unohtaa ei pidä myöskään suurinta yrittäjäryhmää yksinyrittäjiä, joilla on tärkeä merkitys kaupungin palveluiden ja vireyden näkökulmasta. Lohjan tulee olla myös houkutteleva paikka, jonne yrityksen on helppo perustaa tai siirtää. 
Yritysten tarpeet ovat hyvin moninaiset. Yrityspalveluiden tulee toimia ketterästi, yrittäjäystävällisesti, ratkaisukeskeisesti, helposti lähestyttävällä tavalla “yhden luukun periaatteella”. Kaikkea ei pysty toteuttamaan tai vastaamaan itse, joten yhteistyökumppaneiden verkosto on tärkeä. 
 
Osaavan työvoiman saatavuus on tällä hetkellä akuutti ongelma useilla toimialoilla ja tämä voi luoda esteen myös yritysten kasvulle. Yhteistyö Luksian ja Laurean kanssa on tulevaisuudessa entistä tärkeämpää. TE24-uudistus merkitsee työvoima- ja yrityspalveluiden järjestämisvastuun siirtymistä valtiolta kunnille vuoden 2025 alusta. Uudistuksen myötä työvoimapalvelut, koulutuspalvelut sekä yrityspalvelut tuovat kunnan työkalupakkiin uusia mahdollisuuksia, jotka tukevat nopeamman työllistymisen tavoitetta ja auttavat yritysten työvoiman saatavuuteen liittyvissä haasteissa. 

Voit tutustua yrityspalveluiden selvitystä ja järjestämistä koskevaan raporttiin tarkemmin täällä: https://dynasty.lohja.fi/d10julkaisu/kokous/2023390-10-23785.PDF 

Mylohjan uutiset kertovat, mitä elämästä nautiskelijoiden kaupungissa tapahtuu.

Jaa: