Yrittäjäpariskunta nautiskelee luonnonkauniista Lohjasta järven rannalla

Lohja on monipuolinen, sopivan kokoinen, viihtyisä ja kaikin puolin hyvä kaupunki, josta löytyy kaikki tarvittavat palvelut läheltä, sanovat Villa Kokkokallion yrittäjät Tarja ja Jussi Lönnström.
Villa Kokkokallion yrittäjät Tarja ja Jussi Lönnström
Villa Kokkokallion yrittäjät Tarja ja Jussi Lönnström.
My Lohja

15:52

Paljasjalkaiset lohjalaiset Jussi ja Tarja Lönnström asuvat historiaa huokuvassa talossa Lohjanjärven rannalla ja pyörittävät alakerrassa kahvila Villa Kokkokalliota.

– Kahvilan asiakkaista ainakin huomaa, että lohjalaisilla on hyvä meininki. Vaikkei oltaisi entuudestaan tuttuja, moni ottaa kantaa viereisistä pöydistä ja lähtee keskusteluun mukaan, Jussi Lönnström kertoo.
Villa Kokkokallio on vanha sahanjohtajan talo, jonka lähes satavuotiseen historiaan mahtuu monia tapahtumia, viimeisimpinä osallistuminen asuntomessuille ja kahvilan avautuminen. Kahvilan lisäksi Villa Kokkokalliossa on vyöhyketerapiaa Hoitohuone Lumikellossa.

Pariskunta viihtyy loistavasti Lohjalla, jossa asuvat myös perhe, sukulaiset sekä ystävät.

– Joskus nuorempana sitä kaipaili suurempiin ympyröihin, mutta sitten aloin käymään Helsingissä töissä ja se riitti, Tarja sanoo.

Lohjalla kaikki on lähellä

Lönnströmeistä Lohja on monipuolinen, sopivan kokoinen, viihtyisä ja kaikin puolin hyvä kaupunki, josta löytyy kaikki tarvittavat palvelut läheltä.

Pariskunnan mukaan yksi Lohjan parhaimmista puolista on sen sijainti. Tunnissa pääsee Helsinkiin, Turkuun tai vaikka lentokentälle.

– On helppo lähteä ja kiva tulla takaisin, Jussi tiivistää.

Aina ei kuitenkaan tarvitse lähteä kauas, sillä kulttuurinnälkäisille Lohja tarjoaa monipuolisesti koettavaa teatterista konsertteihin. Lohjan ainutlaatuisesta lähiluonnosta taas löytyy monia retkikohteita, kuten Karkalin ja Liessaaren luonnonpuistot.

Lohja on hyvä paikka yrittää

Lönnströmien mukaan Lohja on hyvä paikka yrittää. Hankaluuksia ei ole ollut ja yritysten kesken vallitsee hyvä henki. Muiden yrittäjien kanssa jaetaan ideoita ja vaihdetaan kokemuksia.

Marraskuussa 2021 avatun Villa Kokkokallion tunnelmallinen sisustus on saanut hyvää palautetta asiakkailta. Tunnelman lisäksi kahvilaan lähdetään muun muassa toscakakku-Ullan nimikkokakun, lähituottajan kombuchan sekä itse tehtyjen poroleipästen perässä.

– Meille on tärkeää, että vitriini on aina täynnä herkkuja, vaikka kaikkea emme teekään itse, Jussi kertoo.
Ainakin viime vuonna kevään ja kesän hittituote oli vaihtelevista kevätsäistä huolimatta Villa Malviinan artesaanijäätelö, jota valmistetaan Villa Kokkokalliossa.

Järven rannalla on nautinto asua

Lönnströmit asuivat ennen Lohjanharjun metsämaisemissa ja järvenrannalla asuminen on ollut uusi kokemus. Järvenrannassa myös vuodenaikojen vaihtelu on tuntunut erilaiselta.

– Järven monimuotoisuus on tullut uudella tavalla esille – välillä on tyyntä, välillä myrskyä.
Auringonlaskuja ja -nousuja ei harjun toiselle puolelle näkynyt, Jussi kuvailee.

Lohjanjärven vilkasta vesiliikennettä on Lönnströmien mukaan mukava katsella. Lisäksi on tullut uusia eläimiä seurattavaksi, kuten kettuja, sorsia ja peuroja.

– Juuri harmittelin, kun peurat olivat syöneet tulppaanit, Tarja tokaisee.

Lohjanjärven lisäksi kävijät pääsevät Villa Kokkokalliossa ihailemaan myös puutarhaa. Puutarhanhoito on aina ollut Lönnströmeille harrastus, johon saa helposti kulutettua ison osan vapaa-ajasta.

Lönnströmien ostaessa talon etenkin ranta oli läpitunkematon ryteikkö ja pihan kunnostuksessa on tehty valtava työ. Raivaamisen jälkeen Villa Kokkokallion puutarhaa on tehty fengshui-suunnitelman mukaisesti.

– Pikkuhiljaa alkaa fengshuit olla kohdillaan, Tarja naurahtaa.

Mylohjan uutiset kertovat, mitä elämästä nautiskelijoiden kaupungissa tapahtuu.

Jaa: