Lohjan uusi hankintaohjelma korostaa yritysmyönteisyyttä

Tavoitteena on entistä parempi suunnitelmallisuus, yritysmyönteisyys ja alueen pk-yritysten toimintaedellytysten parantaminen.
Pieniä pahvilaatikoita ostoskori kuosilla läppärin päällä
My Lohja

16:08

Lohjan kaupungin uuden hankintaohjelman tavoitteena on muun muassa entistä parempi suunnitelmallisuus, yritysmyönteisyys ja alueen pk-yritysten toimintaedellytysten parantaminen. Ohjelma kattaa vuodet 2023-2025. Ohjelma korostaa myös taloudellisuutta, tehokkuutta ja vastuullisuutta.

Lohja aikoo lisätä vuoropuhelua yritysten kanssa jo hankintojen suunnitteluvaiheessa ja suunnitella hankinnat niin, että kaiken kokoisilla yrityksillä on mahdollisuus osallistua kilpailutuksiin.

– Suunnittelemme jo nykyäänkin hankinnat niin, että ne pystytään jakamaan hankintalain sallimissa rajoissa osiin niin, että myös pienyrittäjät pystyisivät osallistumaan kilpailutuksiin. Tähän pitäisi kuitenkin keksiä myös uusia keinoja. Ideat esimerkiksi yrittäjäyhdistyksiltä otetaan mielellään vastaan., sanoo Lohjan Kaupungin hankinta-asiantuntija Mikko Kuosmanen.

– Kuljetukset ovat tästä hyvä esimerkki. Reitit on jaettu sillä tavalla, että yritys pystyy tarjoamaan yksittäistäkin reittiä, ettei tarvitse kaikkia kerralla tarjota. Silloin reitit jakaantuvat aika monelle toimijalle.

Tarkoituksena on myös kehittää yhteistyötä paikallisten yrittäjäyhdistysten ja yhteisöjen kanssa ja etsiä uusia hankintatapoja yhteistyössä esimerkiksi oppilaitosten, kuntien ja yritysten kanssa.

– Aika hyvin tavoitamme pienyritykset meidän tarjouspalvelun kautta. Tuntuu, että tieto kulkee paremmin kuin aiemmin, mutta sitäkin haluamme kehittää.
Lohja aikoo satsata jatkossa entistä enemmän myös hankintojen suunnitelmallisuuteen.

– Suunnitelmallisuus on meidän omassa organisaatiossa kehitettävä alue., Kuosmanen sanoo.

Nyt julkaistua hankintaohjelmaa täydentää vielä tekeillä oleva hankintaohje, jonka tarkoitus on käytännön hankintamenettelyjen ohjaaminen. Hankintaohje ohjaa siis muun muassa tarjouspyyntöjen tekemistä.

Lohjan Kaupungin uuteen hankintaohjelmaan voit tutustua täällä!

Mylohjan uutiset kertovat, mitä elämästä nautiskelijoiden kaupungissa tapahtuu.

Jaa: