Lohjan jääkartingin suosio lupaa yleisöryntäystä elokuun Lohja700 Raceen

Moottoriurheilutapahtumat vetävät yleisöä formulalupaus Tuukka Taposen kotikaupungissa. Talvilomalla jääkarting houkutteli 1300 kävijää, ja elokuussa Lohja700 Raceen odotetaan jopa 15 000 hengen ryntäystä.
Jääkartingia lumisessa maisemassa Lohjalla
Lohjan Moottoripajan talvilomalla järjestämät jääkarting-tapahtumat saivat valtavan suosion.
My Lohja

16:18

Lohjan monipuoliset harrastusmahdollisuudet kantavat hedelmää monin tavoin. Esimerkiksi moottoriurheilu tuottaa juuri nyt paljon iloa ja mainetta lohjalaisille nuorille.

Lohjalainen 16-vuotias Tuukka Taponen sijoittui pari viikkoa sitten päättyneessä Lähi-Idän Formula 4 sarjassa toiseksi. Taponen oli sarjan ylivoimaisesti paras tulokaskuljettaja. Ferrarin junioriakatemiaan kuuluva Taponen on jo aiemmin ehtinyt voittaa historian ensimmäisenä suomalaisena kartingin maailmanmestaruuden.

Samaan aikaan Taposen kotikaupungissa Lohjan Moottoripajan järjestämät kaksi jääkarting-tapahtumaa saivat valtavan suosion. Nuoret pääsivät kokeilemaan jääkartingia hiihtolomaviikon keskiviikkona ja lauantaina Aurlahden kentällä. Keskiviikkona paikalla oli yhteensä 300 katsojaa ja osallistujaa. Vielä suurempi ryntäys koettiin lauantaina, kun Aurlahteen kokoontui järjestäjien arvion mukaan peräti tuhat ihmistä.

– Innokkaita ajajia oli 50-60 metrin jono koko ajan ja jonotusaika oli parikymmentä minuuttia. Porukka oli ihan täpinöissään, kun pääsivät kokeilemaan. Tapahtuma onnistui ihan kympillä, myhäilee nuoriso-ohjaaja Taisto Soini.

Soinin mukaan jääkartingin järjestäminen oli hyvää harjoitusta elokuun 19. päivänä järjestettävään Lohja700 Race -moottoriajoneuvotapahtumaan. Luvassa on todellinen massatapahtuma, sillä Soini odottaa paikalle noin 10 000 kävijää.

– Arviomme on 5000 ja 15 000 välillä. Ajatus on, että tuodaan Lohjan moottoriharrastajat yhteen tapahtumaan, että ihmiset näkevät, mitä kaikkea Lohjalla on. Haemme nyt tapahtumaan mukaan myös kiinnostuneita yrittäjiä, Soini vinkkaa.

Lohjan 700-vuotisjuhlien kunniaksi pidettävä moottoriväen juhla levittäytyy Lohjan museolta Laurentius-koulun vieritse Kirkkokentälle asti. Tavoitteena on saada esille ajoneuvoja historiasta nykypäivään eli hevosista ja museoautoista tuliteriin sähköautoihin.

– Sinne tulee kaikkea mahdollista autoista, mopoista ja motocross-pyöristä kilpaveneisiin.

Mukana on tietenkin myös karting-rata, johon halukkaat pääsevät kokeilemaan ajamista pientä maksua vastaan.

– Teemme Kirkkokentälle radan, joka kiertää koko kentän. Radasta suunnitellaan sellainen, että siinä on turvallista myös aloittelijoiden tutustua lajiin. Yleisö voi seurata ajoja Puu-Anttilan ja vanhan neuvolan puolelta, Soini kertoo.

Laurentius-talon luo tehdään perheen pienimmille lasten liikennekylä yhteistyössä muun muassa Liikenneturvan kanssa.

– Meillä on tässä vahvasti mukana lapsiystävällinen kunta -malli ja liikenneturvallisuuden edistäminen.

Tapahtuman järjestäjä, Lohjan Moottoripaja sai alkunsa kahdeksan vuotta sitten, kun nuoriso-ohjaaja Soini näki Tampereella Lasten ja nuorten keskuksen esitelmän aiheesta. Moottoripaja toimii osana Lohjan nuorisotyötä tiiviissä yhteistyössä Asemakirkon kanssa. Yksi Moottoripajan tärkeimmistä tehtävistä on ennaltaehkäistä syrjäytymistä.

– Ajatuksena on, että nuori pääsee tekemään niitä juttuja, joista tykkää. Ei tässä välttämättä ole tavoitteena kasvattaa mitään kimiräikkösiä, Soini muotoilee.

Yläasteikäisille ja sitä vanhemmille nuorilla tarkoitettu Moottoripaja on auki lauantaisin klo 13-16. Nuorille aikuisille on silloin tällöin toimintaa myös viikolla.

– Nuoret saavat tulla pajalle vapaasti vähän niin kuin nuorisotilaan. Moottoripajalla pääsee rakentamaan ja ajamaan autoja ja mopoja. Tänne voi tulla myös korjaamaan omaa menopeliään. Paikalla on meitä nuorisotyön edustajia ja vapaaehtoisia aikuisia, Soini kertoo

Parhaillaan työn alla on muun muassa kaksi autonrunkoa, joista rakennellaan ajokelpoisia.

– Juuri maanantain ja tiistain välisenä yönä tein kaupat yhdestä Cortinasta, Soini paljastaa.

– Olemme mukana myös valtakunnallisessa moottoripajassa, jota koordinoi koordinoi lasten ja nuorten keskus. Mukana on noin 40 tallia, jotka esimerkiksi ajavat kilpaa keskenään ratapäivillä. Nuori ajaa ja aikuinen istuu kyydissä, Soini jatkaa.

Lohjan Moottoripajan nuoret pääsevät halutessaan ajamaan myös kartingia Vihdin radalle ja kokeilemaan jokkista eli jokamiehenluokkaa Tammisaareen.

– Lohjan kaupunki antaa kyllä hienot mahdollisuudet tähän hommaan, Soini kiittelee.

Mylohjan uutiset kertovat, mitä elämästä nautiskelijoiden kaupungissa tapahtuu.

Jaa: