LOHJA NOUSEE KOTIMAAN MATKAILUKOHTEENA

My Lohja

15:53

Järvikaupunkina tunnetun Lohjan rekisteröityneet yöpymiset kasvavat nopeammin kuin koko maassa keskimäärin. Kasvua selittää Lohjan juhlavuosi ja Helsingin läheisyys.

Koko maassa rekisteröityneet yöpymiset kasvoivat maaliskuussa +7,3%. Järvikaupunki Lohjalla kasvua mitattiin kuitenkin merkittävästi enemmän, jopa +25% edelliseen vuoteen verrattuna. Myös vuoden 2019 maaliskuun taso ohitettiin selvästi. 700 vuotias Lohja kiinnostaa erityisesti kotimaisia matkailijoita sillä tilastokeskuksen mukaan 91% kaikista kävijöistä oli kotimaisia.  

Majoitusmyynnin määrässä mitattuna kasvua oli yli 30% enemmän kuin vuotta aiemmin.  Kaikki majoitusliiketoiminnan kannattavuutta mittaavat mittarit kuten yöpymisen keskihinta ja huoneista saatava tuotto näyttävät olevan Lohjalla kasvussa. Myös perinteisesti koronan jälkeisenä vertailu arvona pidetty vuosi 2019 peitottiin lukujen puitteissa selvästi.

Lohja on merkittävä matkailukunta, kun tarkastellaan koko Länsi-Uudenmaan aluetta. Lohjan osuus koko Länsi-Uusimaan rekisteröityneistä yöpymisistä oli peräti 73%. Lohjan matkailulla menee siis hyvin. Lohjalla on matkailijoille paljon kiinnostavaa nähtävää ja alueen yrittäjät ovat aktiivisia. Matkailun kasvua selittää myös Lohjalla pidettyjen asuntomessujen ja juhlavuoden näkyvyys sekä sen sijainti vain 30 minuuttia Helsingistä.

Mylohjan uutiset kertovat, mitä elämästä nautiskelijoiden kaupungissa tapahtuu.

Jaa: