Koe tuhansien järvien maa yhdessä kaupungissa

Lohjalla on ollut asutusta yli 700 vuotta. Ensimmäinen merkintä kirkonkirjoissa on vuodelta 1323, joten vuonna 2023 juhlitaan kaupungin 700-vuotissynttäreitä. Juhlavuosi on täynnä tapahtumia, yllätyksiä ja Lohja700-tuotteita. Pääjuhlaviikon huipentaa 12.8. koko kansan juhla, jossa konserttilavalle nousevat muun muassa Elias Kaskinen ja Sanni.

Lohja on urbaani ikkuna tuhansien järvien Suomeen. Onhan täällä 200 järveä ihan siinä kahviloiden, ravintoloiden, museoiden, teatterin ja konserttien vieressä. Ja tuhat tarinaa sadan metrin syvyydessä Tytyrin elämyskaivoksessa. Vuosisadat ovat karsineet turhan hötkyilyn, ja voimme keskittyä nautiskelemaan kauniista kaupungistamme, jossa on tilaa asua, elää ja yrittää.

Jutut

Pääjuhlaa vietetään elokuussa 2023

Elämännautiskelijoiden kaupunkimme täyttää tänä vuonna 700 vuotta. Juhlavuoden pääjuhlaa vietetään 10.-13.8.2023.

Pääjuhla on ulkoilmatapahtuma, jossa esiintyy lohjalaistaustaisia ja paikallisia esiintyjiä. Juhlavuotta juhlistetaan myös keskiaikaisella kulkueella, kuten 100 vuotta aiemmin Lohjan 600-vuotisjuhlavuonna. Paikalla ovat muun muassa Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka sekä ministeritason puhuja.

Aurlahden rannassa järjestetään lauantaina 12.8.2023 koko kansan juhla. Lohjan kaupunginorkesterin muusikoiden kanssa esiintyvät Juha Lehti, Antti Ketonen ja Elias Kaskinen. Sir Elwoodin hiljaiset värit –yhtyeestä tuttu Juha Lehti on asunut pitkään Lohjalla. Antti Ketosella ja Elias Kaskisella on lohjalainen tausta. Pääjuhlan pääesiintyjänä nähdään niin ikään lohjalaistaustainen laulaja Sanni.

Juhlavuoden kunniaksi tehdään omatoimisesti sovelluksen avulla kierrettävä historiareitti Lohjalle, sekä kunnostetaan Virkkalassa sijaitseva Petter Forsströmin mukaan nimetty puistoalue.

1323
Lohja Kirkkopitäjäksi
+200
järveä
46 000
asukasluku

Muotoile mieleisesi Lohja-kokemus

  • Valitse kokemuskategoria

Ei enempää näytettävää.