Keskustaa ja kyliä

Lohja on elämästä nautiskelijoiden kaupunki lähellä, mutta kaukana melusta ja stressistä. Nautimme kaupungin viettelyksistä juuret syvällä luonnossa. 

Nauti lusikallinen kulttuuria ja kauhallinen luontoa

Nautiskelija elää unelmaansa Lohjalla, sillä harrastukset, koulut, tapahtumat ja kulttuuri, kyllä myös teatteri ja kaupunginorkesteri, löytyvät kotioveltamme. Moni tulee tänne kauempaakin ratsastamaan, pyöräilemään tai retkeilemään, sillä maastot ovat maan parhaat. Ulkokenttien lisäksi Lohjalta löytyy oivalliset hallit jalkapalloon, jääkiekkoon, uintiin ja keilailuun.

Lenkitä luuppi

Lohjan Luuppi kokoaa kevyen liikenteen väylällä Lohjan keskustan ja liittää sen reitistöön, joka ulottuu muualla sijaitseviin elämyskeitaisiin Lohjalla. Luuppi sitoo alueet Tytyri, Hiidensalmi, Pitkäniemi, Aurlahti, Porla, Haikari, Ojamo, Vivamo, Neidonkeidas, keskustan Tori,

Luupista pulahdat Uudenmaan suurimpaan järveen Lohjanjärveen. Siellä voit ottaa ilon irti miljoonalla tavalla: uida, soudella, purjehtia, meloa, telttailla tai vaikka uistella kuhaa. Teitpä mitä tahansa, voit tehdä sen turvallisin mielin, sillä Lohjalla on puhdasta. Vetemme suodattuu Salpausselkään kuuluvan harjumme läpi ja on niin hyvää, että kelpaa pöytään Hong Kongissa asti.

Sammatti

Sammatissa on tilaa nautiskella elämästä. Noin 1300 asukkaan kylä on kiehtova sekoitus vanhaa ja uutta, lyhyen etäisyyden päässä työpaikkakeskittymistä ja pääkaupunkiseudusta. Tässä kylässä voit poimia maaseudun ja kaupungin parhaat puolet. Sammattilaiset asuvat leppoisassa ja turvallisessa yhteisössä lähellä luontoa ja palveluita. Palveluissa löytyy esimerkiksi koulu, kauppa, posti, apteekki ja kirjasto sekä oivat harrastusmahdollisuudet.

Elias Lönnrotin ja Eeva Joenpellon kotikylä on täynnä kulttuurihistoriaa. Pääraittia reunustavat suuret lehtevät koivut ja keskustan 1700-luvulla rakennettu, tunnelmallinen puukirkko on yhä toiminnassa. Kesällä Sammatissa voi nauttia monenlaisista tapahtumista ja taidenäyttelyistä.

Lohjan keskustaan on noin 20 kilometriä, Espooseen 60 km, Helsinkiin 80 km ja Saloon 48 km. Moottoritie E18 tarjoaa hyvät kulkuyhteydet Pääkaupunkiseudulle ja Turun suuntaan.

Pusula

Pusula on turvallinen ja luontoa kunnioittava kyläyhteisö. Pusulassa omaleimaista on luonnon ja kulttuurimaiseman sopusointu. Mahtavat mäkiset metsät välissä kumpuilevine peltoineen ja lukuisat järvet saarineen tarjoavat loistavan ympäristön nauttia elämästä.

Pusulan elämästä nautiskelee reilut 3000 ihmistä ja lisää tulee. Erinomainen sijainti lähellä pääkaupunkiseutua, Karkkilaa, Saloa, Someroa ja Vihtiä on tehnyt alueesta yhä houkuttelevamman asuinpaikan. Pusulasta on matkaa Lohjan keskustaan noin 35 kilometriä.
Pusulassa nautit monipuolisista peruspalveluista ja erityisen hyvistä ulkoilu ja kuntoilu maastoista. Keräkankareen upeat reitit tarjoavat hienot puitteet lenkkeilyyn, suunnistukseen, maastopyöräilyyn ja ratsastukseen ja talvella hiihtoon.
Alueella on paljon nähtävää kuten Myllymäen torppa, Hyrsylän mutka, Kovelan traktorimuseo ja Pusulan puukirkko.

Karjalohja

Karjalohja on vilkas ja yhteisöllinen elämannautiskelijan koti. Siellä toimii lukuisia seuroja, kerhoja ja toimikuntia. Karjalohjalla on myös aktiivinen kyläkoulu, terveyskeskus, koulu, apteekki, kauppa, kahviloita, uimaranta ja kirjasto.

Kirkas ja puhdasvetinen Puujärvi vetää puoleensa luontoihmisiä. Järven vesi on juomakelpoista. Koko luonnonkaunis järviylänkö on vapaa-ajan viettäjien erityisessä suosiossa. Näistä maisemista karjalohjalainen Sakari Topelius sai sytykkeen lastenkirjaansa “Koivu ja tähti”. Mika Waltarikin vietti lapsuutensa kesiä Karjalohjalla, kuten nykyään tekevät eräät Suomen presidenteistäkin.

Lohjan keskustaan on matkaa noin 30 kilometriä. Valtatie 1 tarjoaa hyvät yhteydet Helsingin ja Turun suuntaan.

Nummi

Luonnonkaunis, maanviljelyperinnettä vaaliva Nummi sijaitsee jylhän Pitkäjärven eteläpäässä vanhan Turuntien tuntumassa. Sen elämänmenoltaan leppoisa Kirkonkylä on osa Jokilaakson aitoa kulttuurimaisemaa.

Nummen ympäristö houkuttelee retkeilyyn ja vesistöt tarjoavat mahdollisuuksia moneen. Nummen kauniin seudun läpi pääset kulkemaan vaikka kanootilla. Saarlammen suojelualue on erinomainen paikka nauttia luonnon rauhasta. Aktiiviset kyläyhdistykset ja perinteinen naapuriapukulttuuri ovat Nummea parhaimmillaan.

Lohjan Kaupunki on ollut mukana hankkeessa EU Central Baltic -Interreg- hanke Rural Lifestyle 2020-2022  jossa maaseudun autenttisia kyliä, elämää ja elinkeinoja on tuotu esille. Täällä elämännautiskelijoiden kaupungissa me urbaanit maalaiset nautimme yhtä aikaa mökkijärvestä ja kaupungin viettelyksistä. Kiireetön nautiskelu luo tilaa ajatella.

1323
Lohja Kirkkopitäjäksi
+200
järveä ja lampea
46 000
asukasluku

Oma koti Lohjalta

Lohjalla apunasi on joukko ammattilaisia, jotka tukevat sinua rakentamisen vaiheissa projektin loppuun saakka. He varmistavat onnistumisesi. Kun tonttiasioissa tulee kysyttävää, soita Antille!

 

Yhteystiedot

Antti Laitakari

Tonttipalveluinsinööri

antti.laitakari@lohja.fi
+358443694460