Tervetuloa akkari-fani Lohjan juhlavuoden sivuille!

Ehkäpä tulit tänne suoraan Lohja-akkarin sivuilta qr-koodia seuraten, tai sitten eksyit tänne onneksemme muuten vain. Joka tapauksessa tervetuloa! Tiesitkö, että tänä vuonna Lohja täyttää jo 700 vuotta? Kyllä vain, kirjallisissa lähteissä Lohja mainitaan ensimmäisen kerran jo vuonna 1323.  Meillä on siis aika huikea historia, kuten Ankkalinnallakin,  ja sitä onkin syytä juhlia! Siksipä julkaisemme 19.4. Lohjan ihka oman Aku Ankan! Lohjalle Lompsis – erikoisnumerossa on hauskaa Lohja-tietoa, puuhaa sekä Lohjaa kuvastavia sarjiksia Akkarin historiasta. Kansikuvan Aku Ankkaamme on luonut sarjakuvapiirtäjä Kari Korhonen.

Olet saanut Lohja-Akkarin liitteenä Aku Ankka- viikkotilauksesi yhteydessä, tai voit hakea 20.4. alkaen oman pläjäyksesi Lohjan kirjastoista, Lohjan kaupungintalolta (Karstuntie 4) tai Lohjan matkailupalvelusta (Laurinkatu 50).  Erikoisnumero löytyy myös Aku Ankan (aa16) välistä, joita saa hyvin varustelluista kaupoista ympäri Suomen.

Löydät erikoisnumeron myös Aku Ankan nettisivuilta, osoitteesta: https://www.akuankka.fi/lehti/5370 

Akkarin sivuilla voit myös osallistua hauskaan Lohja-visaan, jaa kavereillekin! 

Ja jos Lohja-Visa meni akkarissa sukkana läpi, voit tehdä jatkoksi toisen hauskan “Lohja-tentin” alla, jossa voit voittaa lippupaketteja huikeaan Tytyri Elämyskaivokseen! 

Istu pyrstöllesi ja käy tutkimassa sivujamme, joista löydät kaikkea kivaa mitä Lohjalla on tarjottavanaan juhlavuoden kunniaksi.  

Elämme juhlavia aikoja, ystävä hyvä – Kiitos, että olet mukana juhlimassa kanssamme!

Oletko neropatti vai ottaako ohraleipä? Ota hauska Lohja-tentti ja voita liput Tytyriin!

Onko Lohjan suosittu nähtävyys Tytyri Elämyskaivos vai Lohjan Suuri Kahvikuppi? Onko Pyhän Laurin kirkossa vedenalainen alttari vai al secco -maalauksia? Kääks!? Osallistu ja voita onnenseppona 2 lippua Tytyriin – arvomme 10 lippupakettia. Älä odota höyhenkatoa vaan äkkiä visaamaan!

Akkarin teossa mukana

Tutustu ankkamaisiin ystäviimme!

Visit Lohja

Lohja tarjoaa järven lumoa, kiehtovaa historiaa ja elinvoimaista kaupunkikulttuuria ympäri vuoden! Tervetuloa yhteen monista kahviloistamme, piipahtamaan kuuluisalla Paavolan tammella tai vaikkapa ainutlaatuisessa Tytyri Elämyskaivoksessa.

Tytyri Elämyskaivos

Tytyri Elämyskaivos on ainutlaatuinen matkailukohde Lohjalla syvällä maan alla. Tule seikkailulle maan uumeniin, aitoon kalkkikivikaivokseen tai järjestä unohtumattomat juhlat suomalaisen peruskallion syleilyssä.

Lohjan Museo

Aivan Lohjan keskustan tuntumassa, ihastuttavassa pappilamiljöössä sijaitseva kulttuurihistoriallinen Lohjan Museo palvelee kävijöitä ympäri vuoden Kesäaikaan ja joulun alla avoinna on myös viehättävä kahvila yli 200 vuotta vanhassa apupapin rakennuksessa.

Lohjan kaupunginorkesteri

Voit kohdata Lohjan kaupunginorkesterin keskellä kaupunkia tai hiljaisella kylätiellä. Se soi pienissä ryhmissä ja suurena sinfoniaorkesterina. Se muotoutuu, taipuu ja joustaa tyylilajista toiseen. Sen koti on Lohjalla ja se kutsuu sinut kylään. Tervetuloa konserttiin!

Lohjan kaupunginkirjasto

Tervetuloa kirjastoon lainaamaan, lukemaan lehtiä ja kirjoja, kuuntelemaan musiikkia, selailemaan nettiä, viihtymään ja oleskelemaan. Kirjastosta löytää iloa, virkistystä ja elämyksiä. Pääkirjaston lisäksi sinua palvelevat lähikirjastot ja kirjastoauto

Virkistysuimala Neidonkeidas

Neidonkeidas tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet vesiliikuntaan ja virkistäytymiseen aina auvaikäisistä senioreihin. Kuntoile ja osallistu ohjattuihin jumppiin. Meillä on uimakouluja, kursseja, aktiivista seuratoimintaa. Nautiskele pore- ja terapia-altaassa. Koe vauhdin huumaa vesiliukumäessä. Tule mukaan liikkumaan ja viihtymään!

Lohjan Teatteri

Lohjan Teatteri on jo vuonna 1968 perustettu ammattijohtoinen harrastajateatteri, joka tarjoaa laadukasta teatteria Lohjalla. Teatterissa esitetään esityskauden aikana 3-4 uutta ensi-iltaa. Vuoden 2022-2023 ohjelmistossa ovat olleet The Sound of Music, Love Lohja sekä Professori TikTak ja Aikakone, jonka esitykset jatkuvat 20.5. saakka.

Lohjan koulut

Lohjalla on monipuolinen opetus- ja koulutustarjonta. Esiopetusta järjestetään sekä suomeksi että ruotsiksi alueen päiväkodeissa ja kouluissa. Meiltä löytyy myös suomenkielinen ja ruotsinkielinen lukio. Ammatillista koulutusta tarjoavat Luksia sekä Live ja aikuiskoulutuksesta vastaavat Lukion Aikuislinja, Hiiden Opisto, Luksia ja Laurea-ammattikorkeakoulu. Taiteen perusopetusta tarjoamme musiikin, kuvataiteen ja tanssin aloilta!

Tilaa uutiskirje